360test.nl

- Uw test laten begeleiden?
- Een testcenter met uw eigen merk?

Mail: info@360test.nl
Tel: 053 888 1955

teamengineering

 

Team engineering: bouwen aan een teamgerichte organisatie

Wij adviseren organisaties die team-based willen werken of die al zo georganiseerd zijn en meer uit hun bestaande teams willen halen.

Ontwerpen van werkprocessen van nieuwe teams
Uw organisatie wil teamgericht gaan werken. Hoe moeten de teams eruit komen te zien? Welke taken komen in de teams terecht en hoe moet het werk georganiseerd gaan worden? Wat gebeurt er met de ondersteunende afdelingen? Wat is de ideale omvang van de teams? Wij maken een blauwdruk van de bedrijfsprocessen en vertalen dit naar een team-based organisatie.

 

Prestatieverbetering van bestaande teams
Teams die niet goed functioneren hebben nogal eens de neiging om de ’schuld’ bij de communicatie of de slechte onderlinge verstandhouding te leggen. In veel gevallen wordt dit veroorzaakt door een onduidelijke onderliggende basisstructuur. Als het ontwerp van het team niet goed is, waarbij onduidelijk is wat er moet gebeuren (heldere doelstellingen), wie dat gaat doen (taakverdeling) en op welke wijze het werk wordt uitgevoerd (werkafspraken) dan leidt dit vroeg of laat spanningen in het team, hoe goed men ook probeert te communiceren en samen te werken.    

De samenwerking zal op den duur ook verslechteren maar veelal is dit een gevolg van slecht teamontwerp en coördinatie en niet de oorzaak van de fricties. Het training van bijvoorbeeld communicatieve- en samenwerkingsvaardigheden zal hier weinig opleveren.

Wij starten met een grondige analyse van de huidige processen en de rol die de teams hierin (zouden moeten) innemen. Vanuit deze blauwdruk maken wij een herontwerp van teams die een grotere (externe) bijdrage aan de organisatie leveren en meer (interne) zingeving ervaren.

Maak kennis onze pool van ervaren team engineers om te zien wat wij voor u kunnen betekenen.