360test.nl

- Uw test laten begeleiden?
- Een testcenter met uw eigen merk?

Mail: info@360test.nl
Tel: 053 888 1955

managementrollen-test (pboi test) volgens adizes

 

Test & Training

Wilt u alles uit uw team halen, dan kunt u een training aan een test koppelen. Deze trainingen zijn bedoeld voor zowel startende als bestaande teams die niet optimaal functioneren, meer uit hun samenwerking willen halen of hun ontwikkeling willen versnellen.

In onze trainers-pool hebben wij trainers die veel ervaring hebben met trainen van rollen in teams en de theorie van PBOI/ Adizes.

 

Voor een training maken wij altijd een maat-programma specifiek voor uw organisatievraag. De training die aan de PBOI test volgens Adizes gekoppeld kan worden is:

Kom in contact met onze ervaren trainers en adviseurs en hoor wat wij voor u kunnen betekenen

 

Vier typen managementrollen

Om een organisatie goed te laten functioneren, zijn bepaalde rollen nodig. De PBOI-test van Adizes helpt managers en bestuurders vast te stellen welk rol men heeft. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen een viertal managementrollen:

  • Producent (P)
  • Beheerder (B)  
  • Ondernemer (O)
  • Integrator (I)

De producent voelt vooral de zorg voor het tot stand komen van de resultaten. De beheerder is gericht op orde en regelmaat (procedures, de manier waarop er gewerkt wordt). Kenmerkend voor de ondernemer is de externe gerichtheid, de gevoeligheid voor veranderingen en de creativiteit. De integrator wordt gekenmerkt door de zorg voor de gezamenlijkheid, door gevoel voor mensen. Het doel van de vragenlijst is om de geteste persoon een beter begrip bij te brengen en om hem of haar bewuster te maken van de rol die men speelt.

Hoewel er geen perfecte score bestaat, zoals eerder werd opgemerkt, kan een hoge spreiding tussen de rollen bijdragen aan een grote effectiviteit als leidinggevende.

  • Gebaseerd op: Adizes
  • Doel: Inzicht verkrijgen in de rol als manager
  • Resultaat: Inzicht in de rol in 4 dimensies
  • Methodiek: Ieder teamlid vult de vragenlijst over zichzelf in en over minimaal twee andere teamleden
  • Duur: 4 min per ingevulde test

360 graden Feedback, gratis test, tests, Teambuilding, Teamtrainingen, teamtests, testcentre, Groepsdynamica, PBOI, Adizes, samenwerken, Testsysteem, Valide, Betrouwbaar, Assessment, 360 graden Feedback, gratis test, tests, Teambuilding, Teamtrainingen, teamtests, testcentre, Groepsdynamica, PBOI, Adizes, samenwerken, Testsysteem, Valide, Betrouwbaar, Assessment,

 


 

De PBOI test (managementrollen test) afnemen

Wij kunnen de PBOI test op drie manieren voor u faciliteren: